Over Wetac

Wetac is opgericht in 1985, destijds was het sec ‘Wetac Automotive’, de import van startaccu’s was hierin de corebusiness. Bijna 30 jaar later zijn wij uitgegroeid tot een van de belangrijkste onafhankelijke spelers op het gebied van accu’s en batterijen in Europa. Onze hoofdvestiging staat in Ede (NL) en hebben daarnaast ook vestigingen in Duitsland, Engeland en de Tsjechische Republiek.

Wetac is onderverdeeld in een drietal specialismen: Wetac Automotive, Wetac Motive Power en Wetac Stand-By. Hiermee voorzien we alle mogelijke branches van opgeslagen energie. We bedienen alle markten, of het nu gaat om starterbatterijen voor auto’s en vrachtauto's, cyclischetoepassingen zoals ultility-vehicles of stationaire toepassing (UPS, stand-by), Wetac heeft het.

Wij zijn sterk vertegenwoordigd in binnen- en buitenland. We staan bekend om de uitstekende kwaliteit van onze batterijen maar ook onze professionaliteit, kennis en service.

Bezig blijven met groei en ontwikkeling, dat is de drijfveer waar wij al sinds 1985 op draaien. Door onze onafhankelijkheid in de markt en het leveren van A-merken als Global/Bosch, Wing, US Battery en MOVE steken we met kop en schouders boven de concurrentie uit.

Binnen ons vakgebied is er een voortdurende vooruitgang in technologie te zien. Of het nu gaat om een hogere capaciteit, een langere levensduur of een ‘groenere’ manier van produceren van de batterij. De markt staat nooit stil en wij bij Wetac bewegen mee.

Onze relaties zijn gewend aan een hoge mate van kwaliteit – kwaliteit op alles. Producten en advisering, kennis en betrouwbaarheid. Met een magazijn van 2.600 m2 in Ede en 1.200 m2 in Benrath, Duitsland hebben we de mogelijkheid in centraal Europa de goederen voorradig te houden en snel en betrouwbaar te leveren op elke locatie.